Back to All Events

Устойчивост в действие | Sustainability in Action


 • Културен център G8 8 улица „Уилям Гладстон“ София, София-град, 1000 България (map)

Уникален за България двудневен практически семинар, по време на който ще представим и упражним стратегически модели и инструменти за по-ефективно и устойчиво управление.

Прилагайки принципите на системното мислене, ще преминем през процеса на  създаване на стратегически план за устойчиво развитие и неговото осъществяване на практика. Ще научим как активно да ангажираме хората и да постигаме заложените  цели към дългосрочен успех.
Ще представим The Natural Step - единствения цялостен приложен модел за анализ на устойчивост (икономическа, социална и екологична) и планиране на мерки за устойчиво развитие. Моделът произлиза от Швеция и е прилаган в редица компании и организации по света, сред които: IKEA, NIKE и Electrolux. Основан е на солидни научни изследвания в различни направления. Наред с теорията ще работим и с конкретни примери от участниците, като всеки ще има възможност да получи специфични за неговата работа насоки, които да приложи непосредствено след семинара.

Ден 1: Устойчивост: Моята организация

Какво всъщност означава “устойчивост” за един бизнес или организация?
Как можем да преведем устойчивостта на езика на бизнес плановете и конкретните действия?
Как екологичните и социални предизвикателства могат да насърчат иновациите?

Инструменти:

 

Ден 2: Устойчивост: Аз и хората около мен

Как да бъдем лично устойчиви, да откриваме и поддържаме смисъл и вдъхновение в работата и екипите си? 
Какво лидерство е нужно в нашите организации и общности, за да са истински устойчиви в бързо променящата се и комплексна среда? 
Кои са новите подходи към работата, които позволяват истинска ангажираност и разгръщане на потенциала на хората?

Инструменти:

 • Методи на участието (Art of Hosting)

 • Справяне с ограничаващи вярвания (Limiting Beliefs)

 • Силата на личната история (Storytelling)

Credit: https://www.phoenix.gov/sustainabilitysite/MediaAssets/sustainability%20main%20page%20image.jpg

Credit: https://www.phoenix.gov/sustainabilitysite/MediaAssets/sustainability%20main%20page%20image.jpg

Въвеждането на устойчивост в дейността на бизнеси и организации от всякакви сфери и индустрии вече не е новост, а налагаща се тенденция за развитие, прилагана от множество компании по цял свят, а вече и в България. Чрез принципите за устойчивост, организациите намаляват разходите и рисковете си, увеличават ангажираността на служители и клиенти и са по-подготвени за предизвикателствата на утрешния ден.

До колко подготвени за бъдещето са Вашият бизнес или организация?
До колко готови сте Вие самите да промените настоящето, така че да постигнете устойчиво бъдеще?

За кого е предназначено?

 • Предприемачи 
 • Мениджъри и ръководители на екипи
 • Експерти по екология и устойчиво развитие
 • Специалисти в сферата на корпоративната социална отговорност

За всеки, който има желание да предприеме конкретни и измерими стъпки към устойчивост в организацията, в която работи, както и да развие лидерските си умения в тази насока. Подходящо е и за тези, които искат да разширят познанията и разбиранията си за устойчиво развитие с по-цялостен и стратегически подход.
 

Обучители

Атанас Генков има повече от 10 години международен опит с дизайна и провеждането на обучителни курсове по личностно развитие, лидерство и устойчивост. Провел повече от 200 обучителни събития в над 20 страни по целия свят, сред които: Германия, Холандия, Швеция и Кения. Атанас е изключително отдаден на хората и тяхното учене, и води обученията си с много страст и внимание. Подходът му към устойчивост включва работа с цялостната система и е насочен към промяна и трансформация, както на лично, така и на професионално ниво. Атанас притежава магистърска степен по Стратегическо лидерство към устойчивост от Технологичния институт Блекинге (Швеция) и опит, както с виртуалното учене, така и ученето чрез преживяване. Член на множество международни обучителни мрежи, сред които: Art of Hosting, The Natural Step и Synergy. Той обича да пише, да прекарва време в дивата природа и да пътешества.   Антон Вълков има 10-годишен международен опит като консултант, предприемач и мениджър на проекти в сферите на младежките дейности, устойчивото развитие и организационната промяна. Живял и работил с разнообразни проекти в Европа и Латинска Америка, той допринася с широк спектър от умения и перспективи свързани с организационното развитие, груповата динамика и стратегическото планиране. Водещ практик на мрежата Art of Hosting в България, автор и водещ на редица обучителни формати. През 2014 г. се завръща да живее в родния си Пловдив, където е един от създателите на пространството Отсреща . Антон притежава бакалавърска степен по икономика и магистърска степен по лидерство за устойчивост от Технологичния институт Блекинге в Швеция.

Атанас Генков има повече от 10 години международен опит с дизайна и провеждането на обучителни курсове по личностно развитие, лидерство и устойчивост. Провел повече от 200 обучителни събития в над 20 страни по целия свят, сред които: Германия, Холандия, Швеция и Кения. Атанас е изключително отдаден на хората и тяхното учене, и води обученията си с много страст и внимание. Подходът му към устойчивост включва работа с цялостната система и е насочен към промяна и трансформация, както на лично, така и на професионално ниво. Атанас притежава магистърска степен по Стратегическо лидерство към устойчивост от Технологичния институт Блекинге (Швеция) и опит, както с виртуалното учене, така и ученето чрез преживяване. Член на множество международни обучителни мрежи, сред които: Art of Hosting, The Natural Step и Synergy. Той обича да пише, да прекарва време в дивата природа и да пътешества.

Антон Вълков има 10-годишен международен опит като консултант, предприемач и мениджър на проекти в сферите на младежките дейности, устойчивото развитие и организационната промяна. Живял и работил с разнообразни проекти в Европа и Латинска Америка, той допринася с широк спектър от умения и перспективи свързани с организационното развитие, груповата динамика и стратегическото планиране. Водещ практик на мрежата Art of Hosting в България, автор и водещ на редица обучителни формати. През 2014 г. се завръща да живее в родния си Пловдив, където е един от създателите на пространството Отсреща. Антон притежава бакалавърска степен по икономика и магистърска степен по лидерство за устойчивост от Технологичния институт Блекинге в Швеция.

Важно: Вашата регистрация е финализирана едва след като сте направили плащането!

Такса участие 

 • 150 лв. - еднодневен семинар
 • 250 лв. - двудневен семинар
 • 120 лв. - еднодневен семинар, когато доведете приятел/колега
 • 200 лв. - двудневен семинар, когато доведете приятел/колега

Таксата включва:

 • интензивен семинар по устойчивост;
 • 1 час лично консултиране (или коучинг);
 • кафе/чай паузи;
 • обучителни материали;
 • достъп до разрастваща се мрежа от професионалисти с интерес към устойчивото развитие. 

Всички цени са с включен ДДС.

Изберете дали да участвате в двата дни или само в един, според интереса си. 

Споделена икономика - в организацията на този семинар прилагаме концепцията на споделената икономика и солидарността. Таксата за участие в курса е формирана на база разходите за неговото организиране и провеждане и е препоръчителна. Каним ви да се свържете с нас ако не можете да си позволите пълната такса или ако искате да подкрепите друг участник.

Политика при отказване от участие

 • 3 седмици преди събитието, 90% възстановяване на таксата за участие.

 • 10 преди събитието, 50% възстановяване на таксата за участие.

 • При по-малко от 10 дни, не можем да ви възстановим таксата за участие.

За контакти: Антон Вълков - anton@openspace-collective.com  +359 884 913 567